Covidbevis Testbevis

Strängnäsvaccin AB är anslutet till E-hälsomyndighetens e-tjänst Covidbevis. Det innebär att ditt negativa test för covid-19 automatiskt kan lagras i ett covidbevis. Ditt covidbevis kan du använda vid resor över hela världen.

Läs mer på

Vad är covidbevis?

• Med ditt covidbevis visar du på ett enkelt och säkert sätt att du har testats negativt för covid-19.
• Du kan du använda ditt covidbevis vid resor över hela världen.
• Det är ditt ansvar att ta reda på vilka regler som gäller i det land som du ska resa till. Reglerna kan ändras med kort framförhållning.
• Mer information om vad som gäller för resa hittar du på UD:s webbplats www.swedenabroad.se

• Mer information om Covidbevis hittar du på e-halsomyndigheten.se/tjanster/covidbevis

Inför din provtagning

VIKTIGT!
• Innan du kommer till mottagningen för din provtagning behöver du förbereda dig genom att följa anvisningarna nedan.
• Du måste också ta med ditt pass till provtagningen.

Vi värnar om din integritet. därför sker alla våra utsvar via en säker digital tjänst i mobilen. Coronafree-appen använder du för att enkelt få tillgång till ditt provsvar och intyg på ett säkert, kontrollerat och tillförlitligt sätt.

OBS! Du behöver följa stegen nedanför innan din provtagning för att kunna få ditt intyg

1. Använd din mobilkamera för att scanna QR-koden här intill för att ladda ned  Coronafree-appen från App Store eller Google Play Store.

2. Gör en första inloggning med Bank-ID i Coronafree-appen.

3. I appen lägger du till ditt passnummer i menyn under fliken ”Min profil”. OBS! Krävs vid utlandsresa.

Efter din provtagning

När ditt provsvar har analyserats och resultatet visar att du är frisk kommer din distriktssköterska (undertecknat av läkare) att skicka ut ett intyg som du får tillgång via Coronafree-appen, så snart en läkare validerat ditt provsvar, normalt dagen efter din provtagning skett.

1. När du loggar in i Corona-appen kan du nu se ditt friskintyg i digitalt format. För att se mer information om din provtagning klickar du på knappen ”Tryck för att öppna mer”

2. Här ser du mer information om din provtagning och provsvar. För att se ditt intyg i PDF-format med läkarens underskrift klickar du på ikonen uppe i höger hörn av skärmen.

3. Här ser du ditt medicinska intyg med all relevant information om din provtagning och provsvar. Behöver du skriva ut ditt intyg så kan du göra det genom att klicka på ikonen uppe i höger hörn av skärmen.