Om oss

Om oss

Trygghet och erfarenhet

Marianne Wilander bor i Stallarholmen och har arbetat med sjukvård sedan 1978 och som sjuksköterska i hela 35 år. Vaccinations- och distriktssköterskemottagningen finns i Gula Industrihuset i Stallarholmen. Här kan du boka tid för hälsokontroll, blodtrycksmätning, sårvård, vaccination, PK provtagning, sjukvårdsrådgivning och körkortsintyg. Fasta drop-in tider och smidig tidsbokning via BokaDirekt ger hög tillgänglighet. Mottagningen samarbetar med Frösjö Vårdcentral i Gnesta, vilket innebär att högkostnadsskydd och frikort gäller.

MARIANNE WILANDER
Distriktssköterska

Marianne Wilander är distriktssköterska och hon har arbetat med vaccinationer i många år. Hon har också genomgått en vaccinationsutbildning på Karolinska Institutet. Allvarliga biverkningar av vaccin, såsom svåra allergiska reaktioner, är som väl är mycket sällsynt, men skulle det hända är det Marianne man vill ha på plats.

JESPER STERNE
Överläkare

Jesper Sterne är läkare och specialist inom infektionsmedicin, som är den enda specialiteten där vaccination och resemedicin ingår. Han arbetar till vardags som överläkare på Infektionskliniken i Eskilstuna, är medlem av Sörmlands landstings expertråd för vaccinationer, och bedriver forskning inom vaccin och resemedicin.

Varför ska du vaccinera dig hos just Strängnäs Vaccin?

Vaccinationer är allvarliga saker. För oss som vaccinatörer gäller det hela tiden att väga nyttan med vaccinet mot risken för biverkningar. För att kunna göra en bra bedömning av vilka vaccin du behöver, måste vi veta lite om dig och din hälsa, och mycket om de olika vaccinens effekt och potentiella biverkningar. Vidare måste vi känna till sjukdomspanoramat på ditt resmål, och lite om vad du ska göra där. Informationen om dig och din resa inhämtar vi från dig. Kunskapen om olika vaccin, och vilka sjukdomar som är vanliga och farliga på olika resmål runtom i världen, har vi fått från många års utbildning och erfarenhet inom vaccinationsområdet. Det här borde egentligen inte behöva sägas, men då vi har en del erfarenhet av branschen, så gör det faktiskt det: Vi lovar två saker; vi tar dig och din hälsa på största allvar, och vi kommer aldrig försöka sälja på dig ett vaccin du inte behöver!